Powiat Łowicki

BIP

Data

17 sierpnia 2017

Imieniny

Jacka, Anity

Odnośniki

Wersja językowa

Odnośniki

Wyszukiwarka

Menu

Banery

stat.gov
pttk
kalendarz
firmy w powiecie
pzdit
pcpr
autobusy
pbp
geoportal

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera.

Banery

-
-
-
-
-

Odnośniki

Nawigacja

Treść strony



"Specjały Polskiej Kuchni, Włoskie Wino i Oliwa"
24 lipca 2004r.



Na podwieczorku promowane były polskie potrawy w połączeniu z włoskim winem. Spotkanie organizowane było w ramach promocji Powiatu Łowickiego i Prowincji Ascoli Picenow związku z podpisaną w kwietniu 2004 roku umową o wzajemnej współpracy.
Podczas powieczorku wszyscy mogli spróbować m.in. jak smakuje polski bigos i zrazy zawijane po łowicku z pochodzącymn w włoskich winnic białym i czerwonym winem. Na stole znalzło się również wiele sałatek przygotowanych z rodzimych warzyw, których elementen wieńczącym była włoska oliwa.
Zaproszeni goście jednogłośnie mówili, że wszystkie dania bardzo im smakowały a włoskie wino wyśmienicie pasyje do polskiej kuchni. Niektórzy jednak zdecydowanie uwazali że z dwóch zaproponowanych przez organizatorów dań bigos lepiej komponuje się z białum wine, zrazy natomiast z pełnym aromatu i bardzo wyrazistym winem czerwonym.
Organizatorami podwieczorku byli: Euromarcpol S.A. Włochy, A.S.T.E.R.I.A. Srl. Włochy, Łódzka Izba Przemysłowo – Handlowa oraz Starostwo Powiatowe w Łowiczu.



Rozmiar czcionki

Wersja o wysokim poziomie kontrastu

Przełącz się na widok strony o wysokim kontraście.
Powrót do domyślnej wersji strony zawsze po wybraniu linku "Graficzna wersja strony" znajdującego się w górnej części witryny.